Utskrift

Leverkaker og pasta

Denne uken laget elevene leverkaker på skolekjøkkenet. Vi brukte lever fra lammet vi slaktet tidligere i høst. Det er en god del potet i disse kakene, derfor valgte vi å servere dem med pasta og økologisk ketchup. Dette er første møte med lever i mat for de fleste elever. Leverkakene inneholder både potet og karbonadedeig, så smaken blir mild. Med andre ord lettspist og godt!

 

Ingrediensene klar på kjøkkenbenken. I tillegg var det mel og krydder.

Elevene samarbeider med å lage deigen.

Karbonadedeig, løk og lever blir kjørt i kjøkkenmaskin før det haes oppi en bolle.

Raspet potet, mel og krydder blandes i deigen.

Elevene former leverkakene med spiseskje som stekes i smør på stekepanne.

Ferdig stekte leverkaker! Vi vil anbefale denne retten til bruk i skolen, da det er en fin måte å utnytte lever på. I tillegg er det en mild leversmak på retten som de fleste elever liker.