Utskrift

Slakting i Tingvollia

9. klasse fikk være med på den årlige slaktinga i Tingvollia. Dette er et opplegg vi har for 12. året på rad. Museumsbestyrer Marianne Nystad og slakter Lars Erling Koksvik er dyktige ressurspersoner i dette opplegget.

En flott novemberdag i museet.

 

Etter lammet er avlivet, tapper vi blod. Vi bruker rød bolle for å få det visuelle inntrykket dempet.

Elevene rører i blodet til det blir avkjølt.

Marianne tar elevene tilbake i tid, for å sette slaktinga i et historisk perspektiv. Gården vi slakter på er 100 år gammel, og Marianne forteller om hvordan de levde og virket på gården.

Elevene er interessert og følger med på flåing av slaktet.

Noen elever hjelper til!

Lars Erling viser hvordan de indre organer fungerer; her blåser han opp lungen. Slaktinga er et tverrfaglig opplegg, og dagen i Tingvollia favner fagene naturfag, samfunnsfag, RLE og mat og helse.

Slakter ferdig!