Utskrift

Bakekurs på TBU

Bakeriet i Lom ved Jens Peter Nielsen holdt et fantastisk inspirerende kurs på TBU helga 26 og 27 oktober. Tema var surdeig og brød, søt gjærdeig og foccacia. Jens Peter var utrolig dyktig og lærte bort mange triks i løpet av disse to dagene. 8 lærere, den glade ku, tingvollost, bioforsk økologisk og 2 matentusiaster fulgte ivrig med, og bakte brød, kanelknuter m.m. Nøkkelen her er lang eltetid, kjærlighet, og god tid. Vær nøye med å måle opp riktig mengde råvarer. Nå ser vi fram til neste gjestebud, og regner med det blir mer brødbakst på menyen.

Grov surdeig med grov sammalt rug var artig å bli kjent med. Mulighetene er mange, men surdeigen må stelles og passes på. Her må vi nok ordne med ferieavløsning!

Jens Peter Nielsen var en utrolig dyktig og inspirerende baker å være på kurs sammen med.

Softkjernebrød med hele rugkjerner og frø som har ligget i bløt et døgn. Her var det brukt surdeig i brødet, og det skulle ligge til neste dag før det ble skjært opp. Da ble det best.

Focciacia betyr lange fingre, og vi fikk være med på å lage fantastisk godt foccacia. Nøkkelen her er autolyse der mel og vann eltes og hviler noen timer før resten haes i. Oliven og soltørkede tomater haes i deigen slik at de ikke tørker under stekinga. Nam!