Økologiske knekkebrød
Undervisningsopplegg |
|
Tema: ØKOLOGISKE KNEKKEBRØD |
Klasse: 9 klasse (og evt lavere) |
Kunnskapsmål: Kunne planlegge og lage trygg og ernæringsmessig god mat, og forklare hvilke næringsstoffer matvaren inneholder. Kunne utvikle, produsere, gi produktinformasjon og reklamere for et produkt. Kunne vurdere og velge varer ut fra et bærekraftig kriterium. |
|
Læringsmål: Kunne lese en oppskrift. Kunne måle opp ingredienser. Kunne håndtere en foodprosessor. Kunne bruke redskaper og smøre deigen passe tykk på stekeplaten. Kunne steke og følge med på tiden. Kunne rydde opp etter seg og holde orden. Kunne lage etiketter til papirposene. Kunne vite hva en etikett skal inneholde av informasjon. Kunne hovedprinsippene i økologisk matproduksjon. |
|
Arbeidsmetode |
Organisering |
Arbeid på skolekjøkkenet der lærer gjennomgår opplegget, og hver gruppe lager sine knekkebrød.
|
|
Forslag til vurdering: Kan eleven håndtere en foodprosessor. Kan eleven følge en oppskrift og måle opp ingredienser. Kan eleven følge med tida og vurdere steking og tørking. Kan eleven lage etiketter. Kan eleven forklare hva en etikett skal inneholde. Kan eleven forklare hva økologisk mat er. |
|
Tidsbruk: 3 skoletimer |
|
Henvisning/linker: |