Utskrift

Økologiske knekkebrød

Skrevet av Christin Løkke Hagen . Posted in Mellomtrinn

Undervisningsopplegg

Tema: ØKOLOGISKE KNEKKEBRØD

Klasse: 9 klasse (og evt lavere)

Kunnskapsmål:

Kunne planlegge og lage trygg og ernæringsmessig god mat, og forklare hvilke næringsstoffer matvaren inneholder.

Kunne utvikle, produsere, gi produktinformasjon og reklamere for et produkt.

Kunne vurdere og velge varer ut fra et bærekraftig kriterium.

Læringsmål:

Kunne lese en oppskrift.

Kunne måle opp ingredienser.

Kunne håndtere en foodprosessor.

Kunne bruke redskaper og smøre deigen passe tykk på stekeplaten.

Kunne steke og følge med på tiden.

Kunne rydde opp etter seg og holde orden.

Kunne lage etiketter til papirposene.

Kunne vite hva en etikett skal inneholde av informasjon.

Kunne hovedprinsippene i økologisk matproduksjon.

Arbeidsmetode

Organisering

Arbeid på skolekjøkkenet der lærer gjennomgår opplegget, og hver gruppe lager sine knekkebrød.

 

  1. Elevene er delt inn i grupper på 3. Lærer gjennomgår opplegget og viser bruk av foodprosessor.
  2. Elevene lager 1-2 deiger pr gruppe. Har skolen varmluftovner kan det lages flere deiger. Ellers vil tiden begrense antallet pga tørkinga.
  3. Elevene tar ansvar for sin gruppe og hjelper til med fellesoppgaver.
  4. Noen elever lager etiketter.(dette går på rundgang slik at alle får være med i det kreative arbeidet)
  5. Pakking og påliming av etiketter.

Forslag til vurdering:

Kan eleven håndtere en foodprosessor.

Kan eleven følge en oppskrift og måle opp ingredienser.

Kan eleven følge med tida og vurdere steking og tørking.

Kan eleven lage etiketter.

Kan eleven forklare hva en etikett skal inneholde.

Kan eleven forklare hva økologisk mat er.

Tidsbruk: 3 skoletimer

Henvisning/linker: