Utskrift

Bacalao

Skrevet av Christin Løkke Hagen . Posted in Mellomtrinn

6. klasse laget bacalao til middagskafeen på gjestebudet.

Undervisningsopplegg

Tema: Middag, bacalao

          

Klasse: 6.

Kunnskapsmål: Kunne planlegge og lage en matrett med lokal  

                       tilknytning

                         Kunne å lage mat fra grunnen av

                         Kunne forklare hvilke næringsstoffer retten inneholder

                        

Læringsmål: Kunne hvordan klippfisk blir tørket og saltet

                     Kunne bruke forskjellig redskap til å kutte grønnsaker

                     Kunne samarbeide med andre.

                    

 

Arbeidsmetode

Organisering

Elevene bruker mat og helsetimene til å forberede bacalaoen.

Ei økt til å koke og fjerne bein i utvannet fisk for å fryse den ned.

Ei økt til å forberede grønnsaker, og koke bacalaoen ferdig

 

Elevene arbeider i grupper på 2-3 stk.

De vasker, skreller og kutter grønnsaker.

Hver gruppe legger grønnsaker, fisk og krydder lagvis i en kasserolle og koker den ferdig. Settes kaldt til neste dag som er ”kortreist gjestebud”.

 

Forslag til vurdering:

Kan eleven noe om klippfisk og hvordan den fremstilles

Kan eleven noe om næringsstoffene i fisk og grønnsaker

Kan eleven bruke forskjellig redskap til å kutte grønnsaker

Kan eleven samarbeide med andre

 

Tidsbruk:To økter med Mat og helse, 6t.

Henvisning/linker: