Bacalao
6. klasse laget bacalao til middagskafeen på gjestebudet.
Undervisningsopplegg |
|
Tema: Middag, bacalao
|
Klasse: 6. |
Kunnskapsmål: Kunne planlegge og lage en matrett med lokal tilknytning Kunne å lage mat fra grunnen av Kunne forklare hvilke næringsstoffer retten inneholder
|
|
Læringsmål: Kunne hvordan klippfisk blir tørket og saltet Kunne bruke forskjellig redskap til å kutte grønnsaker Kunne samarbeide med andre.
|
|
Arbeidsmetode |
Organisering |
Elevene bruker mat og helsetimene til å forberede bacalaoen. Ei økt til å koke og fjerne bein i utvannet fisk for å fryse den ned. Ei økt til å forberede grønnsaker, og koke bacalaoen ferdig
|
Elevene arbeider i grupper på 2-3 stk. De vasker, skreller og kutter grønnsaker. Hver gruppe legger grønnsaker, fisk og krydder lagvis i en kasserolle og koker den ferdig. Settes kaldt til neste dag som er ”kortreist gjestebud”.
|
Forslag til vurdering: Kan eleven noe om klippfisk og hvordan den fremstilles Kan eleven noe om næringsstoffene i fisk og grønnsaker Kan eleven bruke forskjellig redskap til å kutte grønnsaker Kan eleven samarbeide med andre
|
|
Tidsbruk:To økter med Mat og helse, 6t. |
|
Henvisning/linker: |