Grove rundstykker
Nydelige rundstykker med mye frø :-)
Undervisningsopplegg |
|
Tema: BAKING AV RUNDSTYKKER |
Klasse: 9 |
Kunnskapsmål: Kunne planlegge og lage trygg og ernæringsmessig god mat, og forklare hvilke næringsstoffer matvaren inneholder. Kunne utvikle, produsere, gi produktinformasjon og reklamere for et produkt. Kunne vurdere og velge varer ut fra et bærekraftig kriterium. |
|
Læringsmål: Kunne lese en oppskrift. Kunne sette en deig til langtidsheving, og forstå hva som skjer med deigen når den hever. Kunne bake ut rundstykker. Kunne forklare forskjellen på grovt og siktet mel, og vite hvilke næringsstoffer det inneholder. Kunne rydde opp og holde orden rundt seg. |
|
Arbeidsmetode |
Organisering |
|
Med langtidsheving rekker vi å lage gode rundstykker i 3 timersøkta vi har i mat og helse. Det går an å sette deigen om morgenen for så å bake ut de 3 siste timene, men da bør en bruke litt mer gjær enn 10g pr 2 kg mel. |
Forslag til vurdering: Kan eleven lese oppskrift. Kan eleven måle opp ingredienser og sette en kalddeig. Kan eleven forklare de ulike næringsstoffene. Kan eleven forklare hvordan gjær virker. Kan eleven rydde opp etter seg og ta ansvar. |
|
Tidsbruk:1 time + 3 timer |
|
Henvisning/linker: |