Leverpostei
9 klasse har laget leverpostei av lammelever på skolekjøkkenet.
Undervisningsopplegg |
|
Tema: Leverpostei av lammelever
|
Klasse: 9 |
Kunnskapsmål:
|
|
Læringsmål: Kunne forklare hvilke næringsstoffer der er mye av i råvarene. Kunne lese oppskrift og lage posteien. Kunne fortelle hvorfor innmat var viktig å spise i historisk perspektiv. Kunne smake på leverposteien og si noe om smak. |
|
Arbeidsmetode |
Organisering |
|
|
Erfaringer/tips til gjennomføring: Dette er det ikke mange elever som har vært med på. Derfor er det viktig å sette bruk av innmat i historisk perspektiv, slik at elevene får en forståelse av å bruke innmat. Alle gruppene lager en liten postei hver. Vi bruker stavmixer når vi blander massen. Leverposteien bør avkjøles før elevene smaker på den. Vi har delt den opp i passe biter, slik at alle får med seg hjem.
|
|
Forslag til vurdering: Kan eleven forklare hvilke næringsstoffer der er mye av i råvarene. Kan eleven lese oppskrift og lage postei. Kan eleven fortelle hvorfor innmat var viktig å spise i historisk perspektiv. Kan eleven samarbeide med de andre på gruppa. Kan eleven smake på leverposteien og fortelle om smak og konsistens. |
|
Tidsbruk: 3 skoletimer
|
|
Henvisning/linker: oppskrift på leverpostei http://www.matprat.no/oppskrifter/type-rett/koldtbord/leverpostei
|