• nettieh-matkulturpris-2011christin-løkkehagenkirsty-mckinnon
  • soltetoyglass 500
  • matpris olemorten
  • bord diverse 500
  • bord blomster 500
  • kurv 500
Utskrift

Kjøttkontroll og lammepartering 2013

Uka etter vi slaktet to lam i Tingvollia, fikk vi besøk av Astrid Vea Mork fra Mattilsynet og Jens Magne Gjul fra Tingvoll videregående skole. Astrid tok kjøttkontroll på lammet og de indre organene mens elevene fulgte nøye med. Hun forklarte hva som var viktig for at et slakt kunne bli godkjent. Dette er en lærerik undervisningssituasjon for elevene som også får innblikk i hvordan det er å arbeide i Mattilsynet. Våre to lam fikk toppkarakter.

Biolog Jens Magne Gjul forklarte og viste elevene hvordan de indre organer fungerer. Vi fikk gjennomgang av nyrer, milt, lever, bukspyttkjertel, hjerte og lunge. Elevene var veldig interesserte og fulgte med.

Jens Magne viste hjertekamrene og forklarte det lille og det store kretsløpet.

Ruth Maria deler slaktet i 2 deler med sag, mens Sigurd og Renate hjelper til. Elevene parterte 2 lam på egen hånd med instruksjon fra lærer. Veldig dyktige elever!

Christin viser hvordan vi skjærer ut en bog.

Skjære ut bog!

Elevene skjærer ut bog!

Bog!

Utskjæring av ribbesiden, som skal legges i salt og bli pinnekjøtt til julebordet.

Anne, Daniel og Hilde syr kjøttrull. Blir kjekt med nykokt kjøttrull til jul!

Sigurd tar de ferdigsaltede ribbesidene og fester tau på dem. Nå skal de henge til tørk på et trekkfullt loft frem til jul.

Ferdigsydd kjøttrull :-)

Alle bilder er tatt med mobilkamera til elev i 9. klasse Hilde Vågen Roaldset. Takk for lånet!

Dette er et flott og lærerikt undervisningsopplegg der vi drar inn ressurspersoner i lokalmiljøet. Dette hever undervisningsnivået, og elevene får en unik mulighet til å lære.