Utskrift

Ny kortreist suksess

Her er hva Tingvoll.net skrev om Kortresit Gjestebud i september 2007. 
IMG 5282 kortreist
Bilde: 3. klassen solgte masse under det kortreiste gjestebudet. 


Rundt 500 personer var i går kveld innom TBU for å kjøpe lokalproduserte varer fra elevene og bedrifter i Tingvoll. Enkelte varer var utsolgt etter 15 minutter...
IMG 5268 kortreist gjestebu
Bilde: Fullsatt gymsal på TBU i går kveld. 

Hva omsetningen ble på skolen i går kveld vites ikke, men pengene satt løst hos de drøyt 500 personene som var innom skolen de to timene det hele varte. Sjelden har man sett så mange biler parkert rundt skolen, og inne så var det kø samme hvor du ville gå den første timen.

IMG 5279 kortreist
Bilde: 1. klassen solgte ripsgele. 

Elevene har stått på og produsert oljer, salver, gjærbakster, krydder, tørkablomster, såper osv osv, som de solgt fra sine boder. Hver klasse har hatt sine egne prosjekter i høst, og i  går ble produktene revet unna i stor fart. Enkelte elever hadde taket på å selge, og ropte navn på folk så snart de så de med beskjed om å komme å kjøpe.

Og hvem kan motstå våre små håpefulle som med store øyne ber om at du skal kjøpe akkurat deres produkt? Nei, kjøpepresset var stor, men hva gjør nå det når det går til en så god sak som barna selv...

IMG 5295 kortreist
Bilde: Kristian og Robert solgte mange forskjellige produkter for 9. klassen

Christin Løkke Hagen er ansvarlig for det hele på TBU, gikk sammen med rektor Arnstein Rolland rundt og gliste og var fornøyde med oppmøtet og kjøpe-iveren blant folk. De to diskuterte hvordan de skal kunne gjøre det kortreiste gjestebudet enda bedre, men det var vanskelig å se hva det skulle være igår.... Kanskje man må ta idrettshallen i bruk neste år??? 

IMG 5265 kortreist
Bilde: 4. klassen hadde kafé i aktivitetsrommet. 

Og når alle var ferdige med å kjøpe seg varer fra alle bodene, så ble de to kafeene besøkt, og her gikk det unna med kaffe, sveler, gulrotkaker, trollkrem og annet snadder. Elevene i 4. klassen hadde det ihvertfall travelt med å regne sammen priser og sørge for at folk fikk riktig dose vekslepenger tilbake.