Utskrift

Lanserer eget nettsted

Lanserer eget nettsted

Kortreist Gjestebud blir ressursbank.

TINGVOLL: Tingvoll barne og ungdomsskole har hatt stor suksess med sine Kortreiste Gjestebud. Nå er et eget hefte sendt ut til alle kommunene i Norge, og nå lanserer skolen et eget nettsted, www.kortreistgjestebud.no

– Vi ønsker at dette skal bli en ressursbank for alle skolene, studenter og høyskolene i hele landet, forteller Christin Løkke Hagen som prosjektleder for Kortreist Gjestebud.

Dette er et eget prosjekt som Møre og Romsdal Fylkeskommune og Tingvoll kommune er med å finansiere. Nettstedet inneholder undervisningsopplegg, reportasjer, oppskrifter, nyheter, linker til andre nettsteder osv.

I åtte år har det vært mye forskjellige produkter med økologisk og kortreist profil på TBU. Elevene er på matauk og sanker inn bær, frukt og grønnsaker som blir flotte produkter. Gjestebudene har blitt så populærte at det er lange køer utenfor skolen før de åpner.

– Dette har blitt ei merkevare for oss, og med å lansere et eget nettsted så ønsker vi at stadig flere i landet vil hive seg på og se mulighetene på lokale ressurser og bærekraften i det, sier rektor Arnstein Rolland ved TBU. – Vi vil ut til alle med det glade budskap, sier Arnstein.

– Vi har allerede vært og forelest på høyskoler, og studentene har etterlyst et nettsted om dette. Vi har blant annet et samarbeid med høyskolen i Sør Trøndelag og lærerstudentene der for å få det med i utdanningen til studentene, sier Christin.

– En skole på Tynset skal arrangere kortreist Gjestebud i høst, og det synes vi er kjempeflott, sier Christin som håper at flere skoler tar etter og vil prøve å få til det samme.

I 2011 fikk Tingvoll barne- og ungdomsskole og skolehagen på Bioforsk økologisk Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris for arbeidet. Og i 2012 fikk de samme Tingvoll kommunes miljøpris.

Nettstedet er et samarbeid med Tingvoll.net.