• bord diverse 500
  • nettieh-matkulturpris-2011christin-løkkehagenkirsty-mckinnon
  • bord blomster 500
  • matpris olemorten
  • kurv 500
  • soltetoyglass 500
Utskrift

Kortreist gjestebud på HINT i Levanger

Torsdag var Christin Løkke Hagen og holdt foredrag om Kortreist gjestebud, slakting av lam og skolehagen på Høgskolen i Levanger. 100 lærerstudenter ble i løpet av 2 timer fortalt om økokommunen Tingvoll og det samarbeidet vi har med museet og Bioforsk økologisk. En lydhør forsamling fikk høre om hvordan Tingvoll barne- og ungdomsskole organiserer dette arbeidet opp mot kompetansemålene i de ulike fagene. Etter foredraget fikk 24 mat og helse studenter være med på ei praktisk økt der de laget produkter til et mini gjestebud. Det ble produsert ringblomstsalve, havrekjeks med mandler, havremusli, fikenmarmelade og krydderoljer. Studentene var kreative og designet emballasje og etiketter selv. Her ble det diskutert ulike løsninger, og viste et stort engasjement i arbeidet. Studentene og lærerne ga tilbakemelding etter økta at dette vil de bruke og ta med seg når de skal ut i skolen. I tillegg blir det et samarbeid med HINT om ville vekster/urter etter hvert. Det er mye spennende på gang i forbindelse med økokommuneprosjektet i Tingvoll.

Havrekjeksene blir lagt på store glass og pyntet med stoff og fine etiketter.

Engasjerte studenter laget etiketter og pynter glassene smakfullt.

En av studentene var god i fotoshop og laget en nydelig etikett til havremuslien. Veldig smakfull innpakning med bånd knytt på siden av posen.

En distre foredragsholder glemte den økologiske bringebæra hjemme, og da måtte man være kreativ på kort varsel. Fiken ble kjøpt inn og lagt i vann, studentene laget en nydelig marmelade med epler, kanel og fersk ingefær. Bør absolutt prøves på brieost.