Utskrift

Suksess med kortreist gjestebud

Her er hva Tingvoll.net skrev om oss 16. september 2006. 

IMG 4731 kortreit
Bilde: Mange var innom TBU i går kveld. 
 

Torsdag kveld inviterte Tingvoll barne og ungdomsskole alle interesserte til kortreist mat. Her tilbød  elevene selvproduserte matvarer i store mengder, og mellom 500 og 600 personer var innom skolen de to timene det varte. 
IMG 4699 kortreist1klasse
Bilde: 1. klassingene solgte kaker og muffins...

Christin Løkke Hagen var meget godt fornøyd med oppmøtet og vareutvalget som elevene kunne tilby. Siden skolen startet i august, har alle klasene vært ute i skogen og i nærmiljøet for å høste frukt og bær. Timene på skolen har gått med til å produsere varer til denne dagen, og elevene har med stor iver laget alle produktene som nå ble solgt. 

IMG 4710 kortreist9a
Bilde: 9A solgte syltetøy, saft, ringblomt salve og krydderolje. 

Og utvalget var imponerende! Her var det kaker i mange varianter, slik som for eksempel eplekaker, muffins og kreklingkaker. I tillegg så kunne du få kjøpt krydder, krydderoljer, saft, tørka blomster, potetgull, nøtter, trollkrem, ringblomst salve, samt varer ifra skolehagen på Tingvoll Gard, slik som rødbeter, potet og agurk. 

IMG 4694 kortreist
Bilde: Her er det eplekaker og eplesyltetøy!

- Dette er en stor suksess, mente prosjektleder Christin. - Hele skolen stiller med sine selvproduserte varer. - Jeg vet ikke om noen andre skoler i landet som har et slikt opplegg, så det er litt unikt, mener hun. Rektor Arnstein Rolland er helt enig, og dette er helt i tråd med det som vi kaller entreprenørskap, sier han. - Vi samarbeider med blant annet Bioforsk om skolehagen, men også andre bedrifter og private er veldig positive til det vi driver med, sier han. 

IMG 4685 kreklingkake
Bilde: Hanne, Jørn og Rigmor solgte kreklingkake.

- Noen reagerer på at enkelte produkter er litt dyre, men de er økologisk produsert. - Vi har kjøpt inn f.eks økologisk sukker og det fordyrer produktene litt, sier hun. _Men likevel gikk produktene unna i stor fart, og flere var mange turer ute i bilene for å legge fra seg varer. - Vi skulle hatt handle korger, mente en av foreldrene, smilende og blid, men armene full av varer....

IMG 4691 kortreist 2klasse
Bilde: Hilde i 2. klasse solgte male og tegnesaker!

I tillegg til salg av produkter som du kunne ha med hjem, var det også salg av kaffe, kaker, vafler og sveler. Her gikk også salget unna, og pengene fra salget rett inn i klassekassene. - De skal brukes til skoleturer, leirskoler o.l. 

IMG 4697 kortreist8b
Bilde: 8B hadde bakt deilige sjokoladekaker...

Det jobbes med andre ord bra på TBU i husstellfaget. Nå gleder 9. klassingene seg til slaktingen som skal skje i oktober.....

IMG 4719 kortreit potet
Bilde: Denne gjengen solgte potetgull, innpakket i lokale aviser...

IMG 4735 tomine
Bilde: Tomine likte trollkremen...