
Etikettproduksjon og pynting av glass
9. klasse lager etiketter til 150 syltetøy- og geleglass. Kreativ gjeng som gir læreren sin nye ideer :-)
4.klasse presser epleråsaft
3. liters poser med fersk epleråsaft. 4. klasse samlet epler og presset store mengder råsaft til gjestebudet. Dyktige foreldre stilte med kunnskap og utstyr. Vi er heldige :-)
1.klasse lager solbærgele
Det er spennende å røre i kasserollen og se om geleen blir stiv.
4.klasse på urtesanking i skolehagen
Lærer Nina Vågen Roaldset tok med seg klassen til skolehagen og høstet urter til gjestebudet. Urtene tørkes i urtetørka i klasserommet, og nydelige dufter sprer seg i rommet.
Lærere fra Trøndelag besøkte skolehagen samme dag. De ønsker å få til et liknende tilbud der.
5. klasse på fotoshoot
Vi gikk oss på 5.klasse som var ute på fotoshoot av den gode bringebærsafta de har laget til gjestebudet. Flott produkt med egen selvlaget etikett. Lærer Bente Silvana Rolland tok med seg klassen tidligere i høst og plukket bringebær hos en lokal bringebærprodusent etter han var ferdighøstet. 30 liter flott bringebær til safting.
Kortreist gjestebud i Volda
Link til bildene fra gjestebudet på høgskulen finner du her: Gjestebud på høgskulen
Kortreist gjestebud på Høgskulen i Volda
Lørdag 5.september besøkte vi Høgskulen i Volda. Studentene fulgte med på foredrag om prosjektene først, etterfulgt av et minigjestebud. Kreative studenter laget mange flotte produkter både visuelt og på smak. Dette gir inspirasjon til det videre arbeidet med gjestebud.
Vi er på facebook
Besøk og lik siden vår på facebook: Kortreist gjestebud
Her legger vi ut mye om det som skjer i klassene.
Pasta med urkorn
I 9. klasse lager vi pasta med urkorn. På skolekjøkkenet tester vi ut ulike meltyper, også italiensk mel til pastaen. Og mange elever synes emmerpasta er best både på smak og konsistens. Dette synes vi er spennende. Alle lager sin pasta slik de gjør det på landsbygda i Italia, rett på bordet. Egg, salt og olje eltes inn i deigen. Det er en god følelse å klemme å en godt eltet pastadeig. Vi bruker kjevle og pizzaskjærer. Dette anbefales!
Universitetet i Stavanger
Kortreist gjestebud var i september på et to-dagers besøk på Universitetet i Stavanger. Tirsdag kveld var det foredrag og praktisk økt for mat og helse lærere i Rogalaland. Det var lokallaget som hadde invitert inn til kurskveld. En veldig trivelig kveld der kursholder traff kreative lærere som brenner for faget. Kjekt å utveksle erfaringer sammen, og minigjestebudet ble flott. Mange gode, flotte produkter som kan lages på mange trinn i skolen.
Høgskulen i Volda
Kortreist gjestebud på Høgskolen i Volda. Etter et to timers foredrag om skolehage, kortreist gjestebud og slakting av lam, var det kreative studenter som laget et minigjestebud. Her ble det bakt flatbrød, emmerkjeks, laget urteoljer og urtesalt, hermetisering av ulike typer syltetøy. Håper studentene tar med seg inspirasjonen videre når de skal ut i skolen. Inspirerende for kursholder å treffe så kreative studenter :-)
Kortreist gjestebud 2014
I år hadde gjestebudet 10 års jubileum, og forberedelsene gikk bedre enn de noen gang har gjort. Etter 10 år har vi fått erfaring på hva som fungerer i en travel skolehverdag, og det er fantastisk å se hva de ulike trinnene får til av gode, smakfulle produkter.