• bord diverse 500
  • nettieh-matkulturpris-2011christin-løkkehagenkirsty-mckinnon
  • soltetoyglass 500
  • matpris olemorten
  • kurv 500
  • bord blomster 500
Utskrift

Partering av slakt

Elevene i 9. klasse parterer lammet selv. Her er det teamwork! De første årene vi hadde opplegget, fikk vi slakteren til å partere lammet. De siste årene har elevene gjort det selv, og de er kjempedyktige. Det er viktig å la dem slippe til og prøve og feile. God læring!

Utskrift

Naturfag på skolekjøkkenet

Biolog Jens Magne Gjul forklarte  og viste elevene de indre organer til lammet. Det er andre året vi har vært så heldige å få dette opplegget uka etter slaktinga. Jens Magne er en av mange ressurspersoner vi har knytt til oss for å få et solid og godt undervisningsopplegg.

Utskrift

Slakting i Tingvollia

9. klasse fikk være med på den årlige slaktinga i Tingvollia. Dette er et opplegg vi har for 12. året på rad. Museumsbestyrer Marianne Nystad og slakter Lars Erling Koksvik er dyktige ressurspersoner i dette opplegget.

En flott novemberdag i museet.

Utskrift

Urtesanking i stjernehagen

9. klasse var på besøk i stjernehagen på Bioforsk økologisk og høstet urter i nydelig solskinn. Susanne fra Bioforsk viste oss de ulike urtene, vi smakte og bestemte oss for hvilke vi ønsket å høste. Nå skal vi tørke urtene og lage salver, olje, urtesalt, bakst m.m. til gjestebudet i slutten på september. Øverst på bildet til høyre ser dere amaranth, spennende med et mangfold av vekster!

Utskrift

Leverkaker og pasta

Denne uken laget elevene leverkaker på skolekjøkkenet. Vi brukte lever fra lammet vi slaktet tidligere i høst. Det er en god del potet i disse kakene, derfor valgte vi å servere dem med pasta og økologisk ketchup. Dette er første møte med lever i mat for de fleste elever. Leverkakene inneholder både potet og karbonadedeig, så smaken blir mild. Med andre ord lettspist og godt!

Utskrift

Kjøttkontroll og lammepartering 2013

Uka etter vi slaktet to lam i Tingvollia, fikk vi besøk av Astrid Vea Mork fra Mattilsynet og Jens Magne Gjul fra Tingvoll videregående skole. Astrid tok kjøttkontroll på lammet og de indre organene mens elevene fulgte nøye med. Hun forklarte hva som var viktig for at et slakt kunne bli godkjent. Dette er en lærerik undervisningssituasjon for elevene som også får innblikk i hvordan det er å arbeide i Mattilsynet. Våre to lam fikk toppkarakter.

Utskrift

Et folkehav på årets kortreist gjestebud

Kortreist gjestebud 2013 ble også i år en stor suksess. Det er så flott at Tingvollbygda støtter opp om arrangementet på skolen. Inne i gymsalen var det et yrende markedsliv med salg og prat med kjente. I kafeen på SFO var det også i år et enormt kakebord med økologiske kaker og kaffe. Flere klasserom var åpnet for at gjestene kunne sette seg ned. På skolekjøkkenet var det middagservering med økologisk squashsuppe og ostescones laget av 9. klasse. De sto også for servering av 25 liter suppe i løpet av 2 timer. Bildet er fra 3. klasse sin stand med nydelig rips/bringebærgele.